SF kan redde regeringens jobplan

SF står ikke sammen med S og DF i forhold til rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft. - Jobplan skal ikke udvikle sig til en indvandringsdebat, mener SF.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF danner det flertal, der kan tvinge regeringen til at give de offentligt ansatte et lønløft. Men SF bakker ikke op om de seneste planer fra S og DF, og venstrefløjspartiet kan dermed komme regeringen til undsætning.

De to partiledere, Helle Thorning-Schmidt (S) og Pia Kjærsgaard (DF) siger lørdag til Berlingske Tidende, at de også står sammen i forbindelse med forhandlingerne om en jobplan, der skal sikre mere arbejdskraft til Danmark og advarer mod blindt at indhente arbejdskraft fra udlandet.

SF's gruppeformand Ole Sohn ser helt anderledes på sagen.

- Jeg vil på det kraftigste advare mod, at vi får en debat om jobplanen, der mest går på at begrænse mulighederne for, at folk udefra kan komme til Danmark og arbejde. Det er i den grad at lægge gift ud for de løsninger, vi står overfor. Vi skal sikre, at vi får opkvalificeret og efteruddannet de arbejdsløse, som vi har, men også, at vi kan tiltrække arbejdskraft fra udlandet, siger Ole Sohn.

/ritzau/