SF: Hjemmeværnet skræmt af DF

SFs formand Villy Søvndal kalder Hjemmeværnets beslutning om at smide en muslimsk kvinde ud på grund af tørklæde for en ”farce”, som ville være komisk, hvis den ikke var så tragisk.

Må 27-årige Maria Mawla bære tørklæde og være i Hjemmeværnet? Nej, siger DF og Hjemmeværnet. Ja, siger SF og Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2

- Han er skræmt fra vid og sans af DF. Hvad mon der ville ske, hvis han skulle op mod en rigtig fjende?

Sådan spørger SFs formand Villy Søvndal retorisk om Hjemmeværnets politiske chef, Ulrik Kragh, efter at han har givet den 27-årige studerende Maria Mawla et ultimatum. Enten smider hun sit muslimske tørklæde, eller også forlader hun Hjemmeværnet.

- Det er ikke alene komisk, det er dybt, dybt tragisk, hvis dumhed får lov til at vinde i en sag, som burde være så enkel, siger Villy Søvndal om forløbet søndag, der startede med en pressemeddelelse fra Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Ib Poulsen, som havde set en rosende artikel om Maria Mawla på Hjemmeværnets hjemmeside.

Dansk Folkeparti krævede forbud mod tørklæder i Hjemmeværnet – et forbud der allerede findes blandt Forsvaret og politiets uniformerede personale. Det ser Villy Søvndal ingen grund til at føre videre til Hjemmeværnet. Derfor vil han bede forsvarsminister Søren Gade om en redegørelse, når ministeren kommer hjem fra ferie. Samtidig retter han en skarp kritik mod Hjemmeværnets Ulrik Kragh.

- Manden er totalt dumpet og Hjemmeværnet står tilbage med et stort troværdighedsproblem, når de i den grad lader sig koste rundt med af Dansk Folkeparti, siger Villy Søvndal, som ikke giver meget for Hjemmeværnets argument om, at det giver sikkerhedsproblemer, hvis uniformerne ikke er ens.

- Der er også nogle, der er rødhårede, har krumme næser eller er tykke. Efter min opfattelse, er det et selvopfundet argument til lejligheden, siger Villy Søvndal, som finder det opmundrende at Venstres Carsten Nonbo tidligere på dagen meldte ud, at han intet problem ser i 27-årige Maria Mawlas tørklæde.

Også Enhedslistens Per Clausen kræver svar fra Søren Gade i sagen.