SF hiver minister i samråd om lærerlockout

Gruppeformand i SF, Jacob Mark, vil søge aktindsigt i loven, som førte til indgrebet i lærerlockouten i 2013.

Sophie Løhde har tidligere på året til forbundet Djøfs forhandlerkonference udtalt, at det er afgørende for hende, at lærernes nuværende arbejdstidsregler fastholdes i en ny overenskomst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF's gruppeformand, Jacob Mark, kalder innovationsminister Sophie Løhde (V) i samråd, fordi tidligere minister Annette Vilhelmsen i en ny bog fortæller, at det var aftalt spil mellem KL og SRSF-regeringen, som førte til lærerlockouten.

Det skriver folkeskolen.dk.

Sophie Løhde har tidligere på året til forbundet Djøfs forhandlerkonference udtalt, at det er afgørende for hende, at lærernes nuværende arbejdstidsregler fastholdes i en ny overenskomst.

Jacob Mark mener, at lærerne fortjener at få alle oplysninger lagt frem, så de har et reelt forhandlingsgrundlag for næste års overenskomst.

»Det gør jeg (kalder Sophie Løhde i samråd, red.) med henblik på at få hende til at sige, at der skal være rum til forhandling, fordi det har hun ikke villet sige indtil videre,« siger han til folkeskolen.dk.

»Hvis ikke hun vil sige det, så vil jeg forsøge at samle et folketingsflertal mod hende for at få hende til at sige det.«

I bogen "Søren og Mette i benlås", som Ritzau er i besiddelse af, fortæller Vilhelmsen om det aftalte spil.

Det gør hun som den første af de centrale personer i Thorning-regeringen, hvor hun blandt andet var erhvervs- og vækstminister.

I en mail til Ritzau skriver Annette Vilhelmsen, at hun ikke har flere kommentarer til sagen om det aftale spil, som ikke er dokumenteret i bogen.

Jacob Mark siger, at det er svært at blive klog på, hvad der præcist skete under forløbet op til konflikten. Der har dog hele vejen igennem har været tegn på, at der var noget galt, mener han.

»Jeg synes, at det er svært i politik med historiske forløb. Jeg kunne godt tænke mig, at alle kort bliver lagt på bordet, og det ikke er enkelte politikere fra enkelte partier, uanset om det så er mit eget parti, som skal udlægge historien,« siger han til folkeskolen.dk.

»Derfor vil jeg søge aktindsigt i al den økonomi, der ligger til grund for Lov 409, så vi reelt kan blive klogere på, hvad der skete. Det vil også give Danmarks Lærerforening og KL noget at stå på, når de skal forhandle overenskomst til næste år.«