SF: Gymnasieelever skal kunne vejledes om erhvervsuddannelser

Det er ifølge SF skørt skruet sammen, at Studievalg Danmark kun må vejlede om videregående uddannelser.

SF's undervisningsordfører og gruppeformand, Jacob Mark, vil ændre lov, så gymnasieelever kan få vejledning om erhvervsuddannelser. (Arkivfoto) Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Gymnasieelever skal kunne få vejledning om erhvervsuddannelser. Det mener SF, der vil have uddannelsesministeren til at ændre lov.

Studievalg Danmark vejleder gymnasieelever i valg af uddannelse. De må kun vejlede om videregående uddannelser, hvilket ifølge SF er skørt.

»I dag er reglerne om vejledning så skørt skruet sammen, at man som elev, der lige har fået sin studenterhue, ikke kan få vejledning i erhvervsuddannelser, for i loven står der, at gymnasiestuderende kun må få vejledning til videregående uddannelser,« siger SF's undervisningsordfører Jacob Mark.

Partiet vil derfor få uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at ændre loven.

»Vi vil allerede i denne uge tage op med ministeren, at Studievalg Danmark skal have lov til at vejlede de studerende i erhvervsuddannelser,« siger Jacob Mark.

Direktør i Studievalg Danmark Mathilde Tronegård er positiv over for forlaget om lovændringen.

»Det vil give de unge om et bedre tilbud og en mere helstøbt vejledning,« siger hun.

Ifølge direktøren kan vejlederne i dag ikke kan give de unge tilstrækkelig vejledning om, hvad deres muligheder er.

»Det betyder, at vi ikke kan vejlede de unge om alle de uddannelsesmuligheder der kommer efter gymnasiet,« siger Mathilde Tronegård.

/ritzau/