SF-gruppeformand ser med alvor på tre partiskift

Ole Sohn er nu den tredje SFer, der har forladt partiet i den seneste uge. Gruppeformand Pernille Vigsø Bagge kalder det »alvorligt«.

»Tre medlemmer af SF har nu valgt at forlade partiet den seneste uge. Det er naturligvis alvorligt,« lyder det fra SFs gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tredje SF-profil på under en uge har forladt partiet efter SFs regeringsexit.

Det mangeårige SF-medlem Ole Sohn har tirsdag meddelt, at han forlader sit parti for at søge om optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe og følger dermed efter tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S), der har byttet SF ud med Socialdemokraterne og nu forhenværende miljøminister Ida Auken (R), der er blevet radikal.

Og de tre partiskift er noget, SFs gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge (SF), tager til efterretning.

»Tre medlemmer af SF har nu valgt at forlade partiet den seneste uge. Det er naturligvis alvorligt,« lyder det fra gruppeformanden i en skriftlig kommentar.

»Men det er vigtigt at fokusere på, hvordan det meget store flertal, der stadig er SFere - også når bølgerne går højt - kommer videre sammen. Ikke mindst så vi kan skabe de røde og grønne resultater, der er brug for. Danmark står over for en stor reform af beskæftigelsesområdet, og en række vækstinitiativer er på trapperne. Her vil SF gøre sin indflydelse gældende,« fortsætter hun.

SFs regeringsexit skete som følge af en dyb intern splittelse i partiet over salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Ole Sohn meldte klart ud, at det var »det mest pinlige og latterlige«, han havde været med til, og Pernille Vigsø Bagge forstår hans beslutning om at forlade partiet.

»Ole Sohn tager konsekvensen af en lang politisk rejse, som vi andre bare kan tage til efterretning. Ole Sohn har på det seneste blandt andet talt for lavere lønninger i Danmark og andet, der dårligt harmonerer med SFs politik. Derfor giver det mening, at Ole tager konsekvensen af sit syn på fremtidens samfund,« siger hun og ønsker ham »fortsat god rejse«.

Ole Sohn var forsvarsordfører for SF, og han har tidligere været gruppeformand i partiet samt siddet som erhvervs- og vækstminister fra oktober 2011 til oktober 2012.

Han understreger over for Jyllands-Posten, at han stadig bakker op om regeringen.

»Jeg har været med til at bygge det SF op, som lykkedes med at samle den daværende opposition, så vi kunne få regeringsmagten. Og jeg har været med til at udarbejde regeringsgrundlaget. Jeg føler stadig loyalitet over for regeringen og regeringsgrundlaget,« siger Ole Sohn.