SF: God idé at advare om fotovogne

Politiet bruger allerede i dag Twitter til at fortælle, hvor de måler farten, påpeger SF-ordfører, der støtter forslag fra Venstre.

Politiet bruger allerede i dag Twitter til at fortælle, hvor de måler farten, påpeger SF-ordfører, der støtter forslag fra Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre har en pointe, når partiet foreslår, at politiet skal advare bilisterne, inden de udfører automatisk fartkontrol.

Det mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der påpeger, at flere politikredse allerede i dag skriver på Twitter, hvor fotovognene står den pågældende dag.

»Meningen med fotovognene er ikke, at de skal være pengemaskiner. De skal virke præventivt og få bilisterne til at sænke farten. Derfor giver det god mening, at folk ved, hvor vognene står,« siger hun.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), siger til DR Nyheder, at politiet bør meddele fotovognenes placering på politi.dk og ydermere sætte advarselsskilte op på vejen, når der blitzes.

Helt så vidt vil SF ikke gå.

»Jeg synes ikke, at man skal oplyse adressen, men blot fortælle, at man er til stede i eksempelvis Kolding eller Vejle. Det sker i stor stil allerede i dag, og det får folk til at sænke farten,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt, der ikke frygter, at bilister bliver fristet til at træde hårdere på speederen i de områder, hvor der ikke er fartkontrol.

»Det er selvfølgelig en problemstilling, man bør se nærmere på. Men generelt tror jeg ikke, det vil være et stort problem,« siger hun.