SF giver kold skulder til Mette F. – ønske om bred regering

Pia Olsen Dyhr har meget svært ved at se en bred regering for sig, der har blandt andet De Konservative med.

Pia Olsen Dyhr (SF) taler med pressen efter valgudskrivelsen i Vandrehallen på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF-formand Pia Olsen Dyhr giver statsminister Mette Frederiksens (S) ønske om en bred regering efter folketingsvalget 1. november en meget lunken modtagelse.

Det siger Pia Olsen Dyhr onsdag, kort tid efter at Mette Frederiksen udskrev folketingsvalget på Marienborg, statsministerens embedsbolig.

»De Konservative har klart sagt, at de gerne vil afskaffe minimumsnormeringer og skære i den offentlige sektor. Jeg har meget svært ved at se, at SF skulle pege på sådan en regering,« siger hun.

»Det er pointen. Vi ønsker en fortsættelse af det flertal i centrum-venstre, vi har haft de seneste tre år og tre måneder. Det er et godt flertal for vores børn, for klimaet og naturen. Det ønsker vi sådan set at fortsætte.«

»Og så må vi sige, at nogle af de partier, der er i blå blok, ligger ret langt fra SF, så derfor gør vi, hvad vi kan, for at få Socialdemokratiet tilbage i rød blok,« siger Pia Olsen Dyhr.

Hun kan godt se perspektivet i at genoplive S-SF-R-regeringen, som det også var tilfældet fra 2011 til 2014, hvor SF ellers endte med at træde ud af regeringen i utilfredshed.

»Jo, jeg kan godt forestille mig en S-SF-R-regering igen,« siger Pia Olsen Dyhr.

»Vi har lavet rigtig meget fornuftigt sammen om klima, og så har vi haft nogle diskussioner om økonomien. Men alligevel har vi fundet løsninger, som heldigvis set med SSFsøjne har hjulpet dem, der har mindst,« siger hun.

SF-formanden fortæller, at klima og natur bliver to af SSFshovedprioriteter i valgkampen.

»Det er en af de ting, der er helt afgørende for os, at vi bliver ved med at være ambitiøse på klimadagsordenen.«

»Vi ønsker, at en kommende regering skal gennemføre en naturlov, så vi stopper tilbagegangen af biodiversitet i Danmark.«

En tredje hovedprioritet for SF er børn og unges trivsel.

»Vi har været med til at sikre minimumsnormeringer i denne valgperiode.«

»Vi vil gerne have, at det bliver minimumsnormeringer helt ned i institutionerne, så alle børn kan mærke, at der er flere voksne,« siger hun.

/ritzau/