SF-formand: Løkkes dagpengeåbning er konsekvens af vores pres

Lars Løkke Rasmussen vil ikke afvise, at kortvarige ansættelser skal give ret til dagpenge i korte perioder. De nye toner skyldes pres fra venstrefløjen og fagbevægelsen, siger SFs formand.

Foto: Simon Skipper. Pia Olsen Dyhr under sin åbningstale ved SFs landsmøde denne weekend.
Læs mere
Fold sammen

Når V-formand Lars Løkke Rasmussen (V) nu åbner op for ændringer i dagpengesystemet, er det konsekvensen af et bastant og vedvarende pres fra SF, Enhedslisten og fagbevægelsen. Det siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), på partiets landsmøde i København.

Selv om der ifølge SF-lederen er tale om en »nærmest symbolsk hoppen på stedet«, er det ikke desto mindre nye toner, medgiver hun.

»Jeg synes, det er tankevækkende, at Lars Løkke Rasmussen siger, at han nu begynder at flytte sig. Det er på grund af SFs pres sammen med fagbevægelsen,« siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske Nyhedsbureau.

Det var under et interview i talkshowet »Vi ses hos Clement« på DR2 fredag aften, at Lars Løkke Rasmussen åbnede op for dagpengeændringer. Samtidig rakte han en hånd ud imod LO og FTF, der tidligere på ugen netop efterlyste, at de korte jobforløb også skulle omsættes til dagpengeret.

»Sammen med FTF og LOs udspil for nylig viser det sig jo, at de borgerlige - på trods af, at de står bag dagpengereformen - begynder at mærke presset,« siger SFs formand.

Hun har dog ikke tillid til, at en Venstreledet regering reelt vil ændre dagpengesystemet og opfordrer derfor indtrængende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at præsentere nogle løsningsforslag - og helst på denne side af valget.

HK-formand Kim Simonsen, der er en af gæstetalerne på SFs landsmøde, regner dog ikke Lars Løkke Rasmussens udmelding for at være noget særligt.

»Jeg så også Lars Løkke i fjernsynet i fredags, men det hørte jeg ikke som nogen åbning. Det var vist mere en ’nå ja, hvis I stemmer på os, skal vi også nok gøre noget ved dagpengene’,« siger Kim Simonsen og fastslår, at Venstre »overhovedet ikke har signaleret nogen afgørende ændringer«.