SF-formand forarget over Joachim B. Olsen: Det er grotesk

Folketingsmedlemmet Joachim B. Olsen er kommet i modvind efter en opdatering på Facebook om selvtægt.

På den sidste aften i 2015 fik Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen sprunget sin postkasse i stykker af hærværksmænd.

Det fik den tidligere OL-sølvvinder i kuglestød til tasterne, og i en Facebook-opdatering 1. januar skriver Joachim B. Olsen, at havde han fået fat i gerningsmanden, havde han "stukket personen en flad".

»I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de. Derefter kontaktede jeg politiet og informerede dem om i hvilken retning de gik. De havde ikke tid til at komme forbi, hvilket jeg har forståelse for nytårsaften. I morges vågnede jeg op til en sprængt postkasse og en smadret baglygte på min bil. Om det var de samme unge mænd, ved jeg ikke. Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af, at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet,« skriver Joachim B. Olsen blandt andet.

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Opslået af Joachim B. Olsen på 1. januar 2016

Beskæftigelsesordføreren bekræfter over for BT, at det i situationen havde været helt okay at ty til selvtægt. Han er ellers blevet voldsomt kritiseret på sociale medie efter opdateringen.

»Det er som om, at alle folk siger: Det er nytårsaften, så er det ok. På alle andre dage af året ville folk jo gå fuldstændig amok over sådan noget. De har jo været inde på min grund. På min matrikel. Og når man kommer på min matrikel med sådan nogle hensigter, så vil jeg gerne stå ved, at så kan man godt få et par flade,« lyder det fra den vrede politiker til BT.

»For mig er det simpelthen så logisk. Det er det samme, hvis der kom en indbrudstyv og brød ind i mit hjem. Det skal da have konsekvenser. Der er andet, der holder et samfund sammen end jura. Der er også sociale normer,« siger Joachim B. Olsen til BT.

Opdateringen har ikke kun fået Facebook-brugerne til tasterne.

Således tager SF-formand Pia Olsen Dyhr afstand fra Joachim B. Olsens udtalelser.

»Selvtægt er aldrig i orden! Og grotesk, at LAs Joachim B. Olsen foreslår det. Hvor er retsstaten så henne?,« skriver hun på Twitter.

/ritzau/