SF: Blå blok lader de fattige betale de riges fest

SF-formand Pia Olsen Dyhr tordner mod billigere biler og fastfrysning af grundskyld. Hun ser finansloven som en invitation til fest i »Whisky-bæltet«.

»Lars Løkke Rasmussen inviterer med denne finanslov til fest i Whisky-bæltet. Han har inviteret de velhavende boligejere, folk med dyre biler og de rigeste arvinger. Regningen tørrer han af på kontanthjælpsmodtagere, flygtningebørn, miljøet og de studerende,« siger Pia Olsen Dyhr Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De borgerliges finanslovaftale er en omvendt Robin Hood, hvor man tager fra de fattige og giver til de rige. Sådan lyder kritikken fra SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF).

»Lars Løkke Rasmussen inviterer med denne finanslov til fest i Whisky-bæltet. Han har inviteret de velhavende boligejere, folk med dyre biler og de rigeste arvinger. Regningen tørrer han af på kontanthjælpsmodtagere, flygtningebørn, miljøet og de studerende,« siger hun.

Pia Olsen Dyhr er blandt andet forarget over, at grundskylden fastfryses næste år og at toppen skæres af registreringsafgiften, så det bliver billigere at købe ny bil.

»Børn, arbejdsløse, de fattigste i verden og natur- og miljø herhjemme kommer til at betale en høj pris for, at blå blok nu forgylder rige arvinger og velhavende boligejere nord for København,« siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

»Jeg synes, Lars Løkke Rasmussen burde ændre sin titel fra statsminister til afviklingsminister. Med denne finanslov barberer blå blok uddannelse, ulandsbistand og klima- og miljø-området. Alle områder, der skal gøre fremtiden bedre for de kommende generationer.«