SF: Bedre end vi turde håbe på

Regeringens forslag om dobbelt statsborgerskab får fuld opbakning fra det tidligere regeringsparti SF.

Fra forsiden af Berlingske fredag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som tidligere regeringsparti var SF selv med til at få ønsket om at indføre dobbelt statsborgerskab skrevet ind i regeringsgrundlaget i efteråret 2011.

Alligevel er udmeldingen fra regeringen nu - forslaget om fuld tilladelse til dobbelt statsborgerskab for både danskere og udlændinge, og uagtet hvilket andet land, der er tale om - en stor positiv overraskelse for SFs indfødsretsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

»Jeg er rigtig glad for, at vi langt om længe bliver præsenteret for en løsning. Det var noget af det, der var vigtigt for SF at få med i regeringsgrundlaget, men det her er mere, end hvad jeg turde håbe på,« lyder det fra ordføreren.

Ifølge Karina Lorentzen Dehnhardt er dobbelt statsborgerskab et af de emner, der i hendes år på Christiansborg har ført til flest henvendelser fra borgere.

»Rigtig mange derude holder øje med, hvornår det her sker, og det vil få en positiv betydning i rigtig mange menneskers liv. Det har stor betydning for de danskere, der nu er bosat ude omkring i verden, for der er mange steder, hvor man eksempelvis ikke kan bestride et offentligt erhverv, hvis man ikke har landets statsborgerskab. Så der er mange tilfælde, hvor det er meget begrænsende, at man på den måde er tvunget til at vælge,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.