SF appellerer til arbejdsgivere om at udbyde job

SF opfordrer landets arbejdsgivere til i højere grad at slå ledige job op efter nyheden om, at en lang række job bliver besat af udlændinge, uden at jobbene bliver slået op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF retter pilen mod arbejdsgiverne for at få flere af de ledige jobmuligheder bredt ud til danske arbejdsløse, i stedet for at de ender på udenlandske hænder uden at blive slået op først.

SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen (SF), mener, at det bør være arbejdsgiverne, som i højere grad skal lave jobopslag.

»Det er ærgerligt, at danske arbejdsløse ikke får chancen. Derfor vil jeg meget kraftig opfordre arbejdsgiverne til at lægge de ledige stillinger ud på jobnet.dk,« siger Eigil Andersen.

Jyllands-Posten kan mandag fortælle, hvordan en stor del af de ledige job i de grønne erhverv og hotel- og restaurationsbranchen aldrig bliver slået op, men i stedet bliver besat af udlændinge.

Eigil Andersen mener yderligere, at arbejdsgiverne bør kontakte fagforeningerne og a-kasserne for at få flere ledige danskere ud i jobbene.

Arbejdsmarkedsordføreren tror ikke på tanken om obligatoriske regler for jobopslag, som han kalder »urealistisk«.

Han peger yderligere på, at der også kan være problemer med underbetaling af udlændingene, men at et jobopslag, der tages af en, der ikke er dansker, også er okay efter de rette regler.

»Hvis der er tale om for eksempel østeuropæisk arbejdskraft, som er aflønnet efter danske løn- og arbejdsvilkår, så er det også helt i orden, at de tager arbejdet, men jeg tror, at en del arbejdsgivere underbetaler deres folk,« siger Eigil Andersen.