»Selv langskæggede islamister er vilde med penge«

Opfordringen fra R-borgmester om, at socialrådgivere i højere grad skal trække det økonomiske sanktionskort mod forældre, der radikaliserer deres børn, bakkes op af de Konservatives Naser Khader.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomisk straf er et effektivt virkemiddel i kampen mod forældre, der radikaliserer deres børn. Det mener mellemøstkender og integrationsordfører for de Konservative, Naser Khader (K).

»Hvis forældre er med til at radikalisere, skal hammeren falde,« fastslår han over for Berlingske Nyhedsbureau.

I lørdagens Berlingske opfordrer integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (R), til, at det såkaldte forældrepålæg i højere grad sættes i spil af socialrådgivere, når forældre opdrager deres børn i et radikaliseret hjem. Forældrepålægget gør det muligt for kommunen at trække forældrene i deres børne- og ungeydelser. Forslaget møder opbakning hos Naser Khader, der kalder radikalisering et »kæmpe problem«.

»Inspirationen kan komme fra mange steder; Moskeer, hadprædikanter, venner og bekendte. Men det kan også være forældrene, og der er det fint med forældrepålæg og økonomiske sanktioner,« siger han.

Flere røster sætter spørgsmålstegn ved, om en økonomisk straf overhovedet vil påvirke glødende tilhængere af eksempelvis Islamisk Stat. Det er Naser Khader dog ikke et sekund i tvivl om.

»Selv langskæggede islamister er vilde med penge,« siger han og tilføjer:

»Jeg mener, det vil virke præventivt over for mange af dem. Og hvis det ikke virker, så må man tage det næste skridt, som er at fjerne børnene.«

Myndighederne regner med, at omkring 110 danske statsborgere har rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen, der har raseret landet siden 2011. Derfor er det heller ikke nok at tage fat på forældre, der påvirker deres børn.

»Hvis vi virkelig skal forebygge radikalisering, må vi også tage fat i alle de andre inspirationskilder,« fastslår Naser Khader.