Seks kandidater kæmper om at blive Alternativets leder

Blandt kandidaterne til at blive politisk leder er Rasmus Nordqvist, Theresa Scavenius og Josephine Fock.

(ARKIV) Politisk ordfører Rasmus Nordqvist (Å) (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Alternativet skal finde en ny leder efter Uffe Elbæk, og seks kandidater er med i opløbet, når den nye politiske leder skal vælges.

De har alle samlet de mindst 100 stillere, som det kræves, for at være kandidat til posten.

Siden Uffe Elbæk meldte sin afgang i midten af december, har kandidaterne løbende meldt sig på banen.

Kandidatfeltet er nu indsnævret til Josephine Fock, Mira Issa Bloch, Rasmus Foged, Rasmus Nordqvist, Sascha Faxe og Theresa Scavenius.

De tre mest kendte kandidater er tidligere folketingsmedlem og partistifter Josephine Fock, forsker i klimapolitik Theresa Scavenius og partiets nuværende politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, som er den eneste kandidat, der sidder i Folketinget.

Det er Alternativets medlemmer, der skal stemme om, hvem der skal være partiets nye politiske leder. Det sker ved partiets ekstraordinære landsmøde 1. februar.

Alternativet har måtte iværksætte en længere proces frem mod 1. februar i forhold til valget af ny leder.

Blandt andet har partiet på et ekstraordinært landsmøde 13. januar ændret partiets vedtægter, så også medlemmer, som ikke sidder i Folketinget, kan stille op til posten som politisk leder.

Alternativet strøg ind i Folketinget med ni mandater, da partiet i juni 2015 stillede op til folketingsvalg for første gang.

Siden fulgte en række mindre heldige sager, og opbakningen til Uffe Elbæk og resten af partiet faldt. Ved valget i juni 2019 måtte partiet nøjes med at få fem mandater.

/ritzau/