Se reaktionerne på Corydons skifte: »Fætter-kusine-festen er i gang«

Corydons jobskifte fra dansk politik til konsulentfirmaet McKinsey fylder sociale medier: Lykønskninger, men i høj grad også spidse bemærkninger om eks-ministerens tætte bånd til sin nye arbejdsgiver.

ARKIVFOTO: Socialdemokraterne 2-dages kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter i 2014. Bjarne Corydon taler til forsamlingen. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Der er kun gået få timer, siden det tirsdag formiddag kom frem, at tidligere finansminister og nuværende næstformand i Socialdemokraternes folketingsgruppe, Bjarne Corydon, skifter dansk politik ud med et topjob hos konsulentvirksomheden McKinsey.

De sociale medier flyder allerede over med reaktioner på jobskiftet - og fra den røde fløj bliver der sendt en god portion syrlige kommentarer om Corydons tætte kontakt til McKinsey, da han sad i finansministeriet.

Politiko.dk har samlet nogle af reaktionerne fra Twitter. Først fra SFs Lisbeth Bech Poulsen:

... et par fra Enhedslisten:

... og Nationalpartiets Kashif Ahmad:

Nogle går endnu længere i karakteristikken af forholdet mellem politik og erhvervsliv. Her næstformand Thomas Monberg fra SF i Gladsaxe:

og SFs kommunikationschef:

Men Bjarne Corydon får også en lang række lykønskninger fra socialdemokratiske kolleger ...

... og fra sin tidligere samarbejdspartner i den røde regering:

Også Venstre sender en hilsen til den tidligere finansminister, der imidlertid lige bliver krydret med en lille stikpille til Helle Thorning-Schmidt: