Se navnene: Her er Læsøs nye byråd

Følg kommunalvalget 2013 i Læsø Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER

21:55: Her er Læsøs nye byråd: Stemmerne er talt igen på Læsø og resultatet er netop erklæret for endeligt. Dermed kender vi også de ni navne på øens nye kommunalbestyrelse. Valgt er: Lone Broe Christiansen (V), Tobias Birch Johansen (Læsø Listen), Folmer Hjorth Kristensen (Soc.), Henrik Friis Autzen (Samarbejdslisten), Bente Faldt Faurholt (Læsø Borgerliste), Ole Larsen (Læsø Listen), Lars Vilsen (Soc.), Per Kjærsgård Bragt (DF), Olav Juul Gaarn Larsen (V).

20:56: Stemmerne er talt: Samarbejdslisten stormer ind på Rådhuset: Stemmeoptællingen på Læse sluttede klokken 20:45. Og det blev et rigtigt resultat for den nye borgerliste Samarbejdslisten, der har fået 11,6 procent af stemmerne. De Konservative får også et godt valg og går frem med 5,5 procentpoint. Socialdemokraterne holder lige nøjagtig skansen med en fremgang på 0,3 procentpoint, mens Venstre taber 0,6 procentpoint.

20:37 Slår egen stemmerekord: Læsø Kommune havdelandets højeste stemmeprocent i 2009 - og den ser de ud til at slå i år, det oplyser P4 Nordjylland. Hele 83,8 procent af de stemmeberettiget har været forbi og sætte krydser, hvilket er en fremgang på omkring to procentpoint i forhold til valget for fire år siden.

19.27: Læsø vil være først: Den siddende borgmester på Læsø, Thomas W. Olsen, satser ifølge DR1 en god flaske vin på at Læsø igen i år bliver den kommune, der først bliver færdig med at tælle stemmerne op. Forhåbningen er, at man allerede kan være færdig kl. 20.45. Den udfordring har Lejre Kommune taget op. Her satser man på at kunne gøre det endnu hurtigere.

19.20: Markant fremgang i stemmetal: Klokken 18 var det ifølge TV2/Nord 73,3 procent af vælgerne der havde stemt i Læsø Kommune. På samme tidspunkt i 2009 havde 69,9 procent stemt. Følg med her når stemmerne tælles op: http://www.b.dk/kommunalvalg-resultater/map

18.18: Stemmetendensen er vendt: Ifølge dr.dk havde 55,61 procent af vælgerne sat deres kryds klokken 17. På samme tidspunkt ved valget i 2009 var tallet 61,81 procent. Stemmeprocenten har ellers gennem hele dagen lagt sig tæt op af stemme-forløbet fra 2009.

14.49: Forventer høj stemmeprocent: Læsø var i 2009 kommunalvalgets topscorer målt i stemmeprocent, hvor 81,8 af de stemmeberettigede på øen stemte. Kommunen beretter nu til Jyllands-Posten, at tendensen ser ud til at fortsætte denne gang.

14.23: Lidt lavere valgdeltagelse ved middagstid: Valgdeltagelsen tegnede, ifølge TV2/Nord, omkring middagstid til at blive lidt lavere til dette kommunal- og regionsvalg i Læsø Kommune end ved sidste valg. Klokken 12 i dag havde 27,81 procent af vælgerne afgivet deres stemme. På samme tidspunkt for fire år siden var stemmeprocenten oppe på 28,56 procent.

10.28: Byrådet er valgt senest kl. 22: Samtlige nordjyske kommuner forventer at have valgresultatet klar før midnat. Læsø Kommune var sammen med Rebild Kommune først af alle kommuner med et resultat i 2009. Her forventer man at have sat navne på det nye byråd senest kl. 22 i aften ifølge dr.dk. 

MANDAG D. 18. NOVEMBER 2013

15:47: Borgmesteren koster over 300 kroner per borger: Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er landets dyreste borgmester i perioden 2011-2012. 3.545.820 kroner har han kostet i drift, hvilket er tre gange så meget som de billigste borgmestre i landet. Det viser en opgørelse foretaget af tv2.dk. I en mail til tv2.dk har overborgmesteren skrevet at han ikke mener, at der er noget mærkeligt i det. Således skriver han. "Samtidig så er København jo Danmarks suverænt største kommune, så jeg mener ikke, at der er noget specielt overraskende i, at vores udgifter er de højeste. Udgiften per borger er kun tre kroner om året i København, mens hver borger på Læsø for eksempel skal betale over 300 kroner om året til deres borgmesters udgifter", afslutter overborgmesteren.

 
Torsdag d. 14. november 2013 

16:13: Succesduo genopstiller ikke: Hverken borgmester Thomas W. Olsen eller viceborgmester Bent Bjørn fra øens lokale parti, Læsø-listen genopstiller til valget. Kim Rulle, som også var med i 2009, er manden, der skal forsvare listens borgmesterpost. Han får dog skarp konkurrence af hhv. tidligere borgmester Olav Juul Gaarn (V) og tidligere turistchef Folmer Hjorth Kristensen (S).