Se interview med Lykketoft: Jeg siger ikke farvel til dansk politik

Det var svært at sige nej, forklarer Mogens Lykketoft om sit nye job som formand for FNs generalforsamling. Han understreger, at han agter at vende tilbage til dansk politik.

 

Efter længere tids diplomatisk arbejde på de indre linjer har Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), sikret sig den prestigefulde toppost som formand for FNs generalforsamling.

Lykketoft ser frem til at løfte opgaven og føler sig overbevist om, at han kan gøre en forskel, selvom magten i FN-systemet i store træk ligger i Sikkerhedsrådet, hvor Frankrig, England, Rusland, Kina og USA har fast plads og vetoret over enhver beslutning.

»Selvfølgelig kan man i konkrete situationer gøre en forskel [...] Vi kender jo alle sammen magtforholdene. Vi ved godt, at beslutninger om krig og fred ikke foregår i FN's generalforsamling, men i Sikkerhedsrådet, hvor nogen har vetoret. Men der vil jo være en lang række beslutninger og resolutioner, der bliver fremført, gennemført og forhandlet om,« siger Mogens Lykketoft i et interview med Berlingske.

Lykketoft tiltræder den 15. september 2015 og vil herefter besætte posten som formand for generalforsamlingen i et år Derfor vil han i dette år søge om orlov fra Folketinget, men efterfølgende agter han at vende tilbage til dansk politik, som han fortæller i interviewet med Berlingske, som du kan se ovenover.