Schmidt-Nielsen fortryder TV 2-optræden: »Ærlig talt langt ude«

Johanne Schmidt-Nielsen ærgrer sig over, at hun medvirker i en omdiskuteret reklame for et TV 2-program. Hun har derfor foreslået dem at trække filmen tilbage.

Johanne Schmidt-Nielsen opfordrer TV 2 til at tage den omdiskuterede video ned Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret 8.06: TV 2 har tirsdag morgen valgt at trække traileren tilbage og forklarer, at det ikke var intentionen med videoen at gøre mord og terror til underholdning.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, opfordrer TV 2 til at trække en kort reklamefilm for et af stationens programmer tilbage. Schmidt-Nielsen medvirker selv i den korte film, der gør reklame for en såkaldt årskavalkade.

»Videoen er ærlig talt langt ude. Den blander fjolledans med terror, flygtninge og maskingeværer. Det er respektløst. Ikke mindst overfor de mange, der har mistet. Det fremstår som lallende ligegyldighed,« skriver Johanne Schmidt-Nielsen på sin facebookprofil.

Filmen er bygget op over sangerinden Mø og hendes hit »Lean On«. Sammen med Mø ses ud over Johanne Schmidt-Nielsen også den radikale leder Morten Østergaard i en form for dans.

Har i dag set TV2’s trailer til programmet De Største Øjeblikke. Jeg er selv med i den. Danser fjollet med MØ – hun...

Opslået af Johanne Schmidt-Nielsen på 14. december 2015

Men ind imellem er klippet billeder fra nogle af de mest dramatiske begivenheder i årets løb, blandt andet billeder af flygtninge, pigtråd og en mand iført en T-shirt med skriften »Je suis Charlie«, der er en reference til angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Det er denne sammenblanding, Johanne Schmidt-Nielsen kritiserer.

»Det er ikke okay. Jeg burde have bedt om at godkende videoens indhold, før jeg sagde ja til at være med. Det troede jeg ikke var nødvendigt til et TV2 program, om året der gik. Dumt af mig,« skriver hun.

Hun oplyser, at hun har kontaktet TV 2 og foreslået dem at trække filmen tilbage.

Her kan du se et udklip fra videoen:

 

/ritzau/