Scharf: Vi vil ikke bruge »så mange midler« på Pia K.

Sagen om aflysningen af Pia Kjærsgaards besøg på Christiania i februar 2012 udvikler sig dramatisk.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ønskede ikke at bruge mange penge på Pia Kjærsgaards besøg på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af oplysninger, Justitsministeriet netop har offentliggjort, fremgår det, at den nu afgående chef for Politiets Efterretningstjeneste, politimester Jakob Scharf, to gange ønskede at aflyse Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

Det skriver BT.dk.

- Da de sikkerhedsmæssige aspekter og ressourceforbrug (til besøgene, red) blev forelagt PM (politimester Jakob Scharf) skulle han have tilkendegivet, at PET ikke bruger så mange midler på den kvinde, fremgår det af en skrivelse fra politifolkene i PET til Rigspolitichefen og Justitsministeriet.

I skrivelsen hævder politifolkene, at Jakob Scharf »via kontakter i Justitsministeriet« havde held til at aflyse det første besøg, der skulle have fundet sted den 29. februar 2012, ved at Folketingets retsudvalg, der sammen med Kjærsgaard skulle have besøgt Christiania, bad udvalget deltage i et andet arrangement, så »PET sparede en masse ressourcer.«

Missionen lykkedes, besøget blev aflyst, men Scharf forsøgte også at aflyse næste besøg, hævder politifolkene.

- Da en ny rundvisning for retsudvalget skulle arrangeres, blev koordinationskoordinator i PET af PM Jakob Scharf spurgt, om de ikke kunne kigge i MF Pia Kjærsgaards kalender med henblik på at fastlægge retsudvalgets rundvisning på Christiania på en dag, hvor MF Pia Kjærsgaard allerede sås at være optaget til anden side.