Saxo Banks direktør melder sig ind i NA

Bankchef Lars Seier Christensen tilslutter sig Ny Alliance og vil være aktiv i partiets kulisser. Målet er at gøre partiet mere spiseligt for liberale danskere. Saxo-bankdirektøren har tidligere givet en mio. kr. til Ny Alliance og åbner nu for at lade pengestrømmen fortsætte.

I sin ungdom var Lars Seier Christensen med i KU, men har ikke siden været medlem af et parti. Men i de senere år har han sammen med sin bankkompagnion Kim Four-nais ofte blandet sig i den politiske debat – som regel med synspunkter til fordel for massive skattelettelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Bjarke Ørsted

Mens folketingsmedlemmer, lokalformænd og vælgere i stor stil er flygtet fra Ny Alliance, får det kriseramte parti nu tilgang af en markant dansk erhvervsleder: Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen melder sig ind.

»Naser Khader og Anders Samuelsen har nu fundet en klar profil. Ny Alliance er et visionært, liberalt parti, der vil reformer, og hvis jeg ikke går ind og støtter det, så har jeg altså svært ved at se mig selv i spejlet,« siger Lars Seier Christensen.

Og det er ikke bare et passivt medlemskab, understreger han.

»Så ville det være ligegyldigt. Nej, jeg melder mig under fanerne for at yde et bidrag og hjælpe med at skabe liberal troværdighed bag partiet. Samtidig vil jeg hjælpe med at tiltrække nogle gode mennesker til projektet. Den næste måneds tid vil jeg sætte mig sammen med partiledelsen for at drøfte, hvordan jeg ellers kan bidrage,« siger Lars Seier Christensen, der i lighed med Saxo Banks medstifter, Kim Fournais, personligt har tjent over en milliard kroner på investeringsbanken.

De to gav sidste år en million kroner til Ny Alliance. Især fordi de var begejstrede for partiets forslag om massive skattelettelser. Lars Seier Christensen åbner nu en dør på klem for at fortsætte pengestrømmen.

»Det er ikke utænkeligt. Men en af de ting, som jeg vil arbejde med, er at skabe et bredere økonomisk fundament under Ny Alliance. Vi kan for eksempel lade os inspirere af Obamas pengeindsamling i USA, hvor han dygtigt har brugt nettet. Jeg har ikke noget specielt ønske om at give en masse penge, uden at der også er andre, der gør det. Venstre og Konservative får mange penge fra erhvervslivet, og jeg mener også, at man sagtens kan finde erhvervsfolk, som vil støtte et liberalt projekt som Ny Alliance,« siger Lars Seier Christensen.

Partileder Naser Khader er meget begejstret for sit nye partimedlem. Ved at få en succesrig erhvervsleder som ham om bord, håber Khader på en afsmittende positiv effekt til Ny Alliance.

»Vi er nu tilbage ved udgangspunktet, hvor Anders og jeg skulle være startet, men i mellemtiden har vi mistet noget af vores troværdighed. Lars Seier Christensen kan hjælpe os med at genopbygge troværdigheden,« siger Naser Khader og tilføjer:

»Noget, som jeg ved, som offentligheden ikke ved så meget om, er, at Lars er gift med en farvet og har en multikulturel familie. Han har også givet en hel del indvandrere chancen i sin virksomhed.«