Saxo Bank: Vores princip er åbenhed

Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen langer ud efter historien om hans banks partistøtte til Venstre og de Konservative, der ikke er blevet indberettet af politikerne. Hans princip om støtte til dansk politik en nemlig åbenhed, lyder det.

Lars Seiers princip om støtte til dansk politik en nemlig åbenhed, lyder fortæller han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Berlingske fredag fortæller, at flere politikere ikke har oplyst om den økonomiske støtte, de har fået fra Saxo Bank, gør det tydeligvis direktør Lars Seier Christensen vred. Han har nemlig et princip om åbenhed, fastslår han.

»Det fundamentale princip for Saxo Banks støtte til danske politikere og partier har altid været transparens og ærlighed. Jeg har mange gange afvist folk, der bad om 19.900 kroner og givet dem 0,00, fordi jeg ikke følte, at vi kunne bidrage uden at være synlige,« skriver han på Facebook med henvisning til, at grænsen for, hvornår partistøtte skal indberettes med navn på bidragyderen, er 20.000 kroner.

Lars Seier Christensen mener, det er påfaldende, at netop Saxo Bank, der praktiserer åbenhed omkring eksempelvis den store støtte til Liberal Alliance, skal kædes sammen med historien om skjult støtte.

Berlingske skriver nemlig fredag, at en række tidligere ministre og toppolitikere fra Venstre og de Konservative har glemt eller undladt at indberette store støttebeløb fra Saxo Bank tilbage i 2007.

»Med undtagelse af mindre bidrag til ungdomspolitikere, der ikke retfærdiggjorde beløb i 20.000-kroner-klassen, har det været et fundamentalt princip, at vore tilskud til dansk politik skulle være kendte og klart gennemskuelige. Det er også derfor, at vi har været 100 procent ærlige omkring vores millionstøtte til Liberal Alliance, som vi er stolte over,« fortsætter Lars Seier Christensen.

Det må derfor være politikernes eget ansvar at melde klart ud om den støtte, de modtager.

»Hvis nogle af modtagerne har begået fejl, må de forklare sig selv. Vi har været de største fortalere for åbenhed overhovedet,« skriver Lars Seier.

Han afviser at uddybe sin Facebook-kommentar over for Berlingske Nyhedsbureau.