Saxo Bank hyldet på Liberal Alliances landsmøde

Liberal Alliance bliver fortsat støttet økonomisk af Saxo Bank, viser partiets årsregnskab. Det sker endda helt uden, at banken forlanger medindflydelse, siger Anders Samuelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2012 postede Saxo Bank over 20.000 kroner i Liberal Alliance. Det viser årsregnskabet, der lørdag blev godkendt med klapsalver på partiets landsmøde. Partileder Anders Samuelsen (LA) takkede i sin tale de to bankdirektører, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, for deres »urokkelige opbakning«.

»I to - Lars og Kim - har aldrig stillet modkrav, og I har aldrig mukket eller saboteret eller givet udtryk for, hvis I var uenige i Liberal Alliances linje. Tak, også for det, Lars og Kim,« sagde Samuelsen til de to direktører på første række i Tivolihotellets kongressal i København.

I alt blev Liberal Alliance sidste år støttet med 2.020.000 kroner af virksomheder, erhvervsorganisationer og private fonde. Det fremgår ikke af regnskabet, hvor stort beløbet er fra Saxo Bank, men sammen med Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening står banken på listen over de bidragydere, der har støttet med beløb på over 20.000 kroner.

Det samlede beløb fra private virksomheder og organisationer er betydeligt mindre end i 2011, hvor partiet indkasserede godt 17.500.000 kroner på grund af valgkampen. Det skabte dengang stor forargelse blandt især de røde partier, som mente, at Liberal Alliance var blevet »købt« af Saxo Bank.

Anders Samuelsen skød i sin tale lørdag tilbage på Socialdemokraterne og SF, der som bekendt er støttet af de faglige organisationer.

»Fagbevægelsen vil have indflydelse. Og den betalte gildet før valget. Den betalte til ”LO-partierne<saxo:ch value="226 128 157"/> og fik sig en lang næse efter valget. For Socialdemokraterne og SF slog kursen om,« sagde Samuelsen til stor jubel for sine partifæller.

Ifølge årsregnskabet indkasserede Liberal Alliance desuden 17.405 kroner i tilskud fra private personer sidste år, mens den offentlige partistøtte udgjorde 5.120.965 kroner, og indtægterne fra medlemmernes kontingenter var 1.193.734 kroner.