Saudisk religiøs forkynder må ikke rejse til Danmark

Prædikanten Abdullah bin Radi Almoaede Alshammary er udelukket fra Danmark. Han er på sanktionsliste.

Som kirkeminister indgik Bertel Haarder (V) i forårets 2016 en aftale mod religiøse forkyndere med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Konservative. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændingestyrelsen har sat endnu en religiøs forkynder på listen over udlændinge, som ikke må komme til Danmark.

Det drejer sig om Abdullah bin Radi Almoaede Alshammary.

Dermed må 11 religiøse forkyndere ikke rejse ind i landet. Udlændingestyrelsen vurderer de religiøse forkynderes adfærd, før de placeres på listen. De må ikke indrejse af hensyn til den offentlige orden.

Listen blev 2. maj 2017 præsenteret første gang med seks religiøse forkyndere. To nye udlændinge kom til henholdsvis 15. juni og 23. august.

Udelukkelsen glæder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

»Hadprædikanter har ingenting at gøre her i Danmark. De rejser rundt og spreder hadske budskaber og forsøger at få andre til at dele deres rabiate holdninger,« siger Inger Støjberg i en skriftlig kommentar.

Det glæder mig derfor at se, at Udlændingestyrelsen gør et godt stykke arbejde med løbende at opdage disse hadprædikanter.

Sanktionslisten stammer fra foråret 2016. Da aftalte Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Konservative flere initiativer mod religiøse forkyndere.

Indgrebet skal modvirke prædikanter, om søger at undergrave danske love og værdier og understøtter parallelle retsopfattelser.

Listen skal ikke ramme bestemte religioner, selv om de fleste religiøse forkyndere på listen bekender sig til islam. På listen optræder den kristne fundamentalist, Terry Dale Jones, fra USA.

/ritzau/