Sareen dropper omstridt handicapforslag

Socialminister Manu Sareen stopper regeringens foreslåede ændring af serviceloven på handicapområdet efter massiv kritik fra forskellige organisationer.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hård kritik får nu socialminister Manu Sareen (R) til at droppe en udskældt ændring af serviceloven på handicapområdet, som regeringen ellers har lagt op til. Det skriver DR Nyheder.

»Jeg har valgt at lytte til de høringssvar, der er kommet. De er ret kritiske og siger, at det ikke er en måde, man ønsker lovforslaget skruet sammen på. Og jeg synes alt andet lige, at når man har en høring - når man hører borgere - så har man selvfølgelig også pligt til at lytte til de høringssvar, der er kommet,« siger Manu Sareen til DR Nyheder.

Kritikken kommer fra organisationer som LEV, Dansk Handicap Forbund og Landsforeningen for Socialpædagoger. De frygter blandt andet, at den foreslåede ændring af serviceloven vil betyde, at udviklingshæmmede og andre med handicap ikke længere vil have ret til at komme uden for deres institution eller bosted for at deltage i beskyttet beskæftigelse eller aktivitetstilbud sammen med ligeværdige.

Den ændring, regeringen lægger op til, vil nemlig give kommunerne mulighed for at tilbyde socialpædagogisk bistand inden for hjemmets fire vægge i stedet for aktiviteter ude i samfundet.

I dag er det en lovsikret ret at komme i eksempelvis beskyttet beskæftigelse.

Manu Sareen oplyser, at ordførerne på området mødes 27. januar for at drøfte de forskellige kritikpunkter.