Sander kan fældes af Penkowa-sag

Tidligere videnskabsminister Helge Sander risikerer en valggyser. Hans forbindelse til Penkowa-sagen kan koste ham pladsen i Folketinget.

Tidligere videnskabsminister kan ryge ud af Folketinget efter valget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) kan komme ud i lidt af en valgkrig i sin storkreds, Vestjylland. Han stiller op mod to stemmeslugere, beskæftigelsesminister Inger Støjberg og gruppeformand Kristian Jensen, samt nogle lokalkendte politikere om at få fat i et af Venstres forventede fem mandater i storkredsen ud fra Altinget.dks analyser.

- Helge Sanders mandat er ikke sikkert. For det første vil Kristian Jensen og Inger Støjberg hente rigtig mange stemmer i Vestjylland. Derudover er han presset af, at han ikke længere er minister, det er længe siden, han har været borgmester og måske er han også blevet skadet af Penkowa-sagen, som han blev indblandet i. Derfor lyser hans stjerne knap så klart længere. Men han kan på den anden side ikke længere udelukkes, siger valganalytiker Niels Dahl fra Altinget.

Også Berlingskes politiske kommentator ser involveringen i Penkowa-sagen som en udslagsgivende faktor for den tidligere videnskabsminister:

- Det, der den helt store joker, og som kan ødelægge det for ham, er, at han har været involveret i Penkowa-sagen. Hvis vælgerne finder, at det har været for pinagtigt, så kan det blive farligt for ham, siger Thomas Larsen, der dog også kan se vinden blæse i den anden retning:

- Han er en, der er meget svær at vurdere reelt. Det kan være, at vælgerne vil takke ham for en lang og god indsats i politik, han har været en meget populær mand på de kanter i mange år.

INFOshop: Velkommen til plattenslagernes klub