Sander færdig efter otte år som minister

Efter mere end otte år er Helge Sander (V) færdig som videnskabsminister. Som en af de få beholdt han samme ministerpost siden regeringsskiftet i 2001.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en overraskelse for mange, da Helge Sander ved regeringsskiftet i 2001 blev hentet ind fra stillingen som borgmester i Herning for at lede regeringens satsning på videnssamfundet.

Men det kommer ikke som den store overraskelse, at Helge Sander nu ikke længere er med på holdet.

Videnskabsministeren har længe ligget højt på bookmakernes liste over, ministre der stod til en fyreseddel, når Lars Løkke Rasmussen skulle sætte sit nye hold.

Med blot 10 års skolegang efterfulgt af tre år i lære som journalist på Herning Folkeblad fik manden fra den jyske hede ansvaret for at tegne visionerne for Danmarks førende forskere og få danske unge til at uddanne sig - og gerne hurtigt.

Og trods kritikken har Helge Sander formået at bevare posten som videnskabsminister i mere end otte år. På Christiansborg er han kendt for at være god til at snakke sagerne ned på jorden og få skabt enighed med de øvrige partier.

Ifølge kritikerne har Sander dog manglet gennemslagskraft og visioner, og han er kendetegnet ved at være en af de mest usynlige ministre i regeringen. Det lykkedes dog at vælte mediemuren med et brag, da han i 2008 blev beskyldt for at tage socialdemokraten Christine Antorini på ene balde, da hun passerede ham på vej ind i et mødelokalet under finanslovforhandlingerne.

Nu kan fremtiden uden for Christiansborg meget vel ligge i medieverdenen.

- Jeg startede som journalist - og var det desværre i alt for kort tid - så jeg vil også gerne slutte som journalist, sagde han i et interview med Information i 2006.

/ritzau/