Samuelsens debut i Nato: Danmark skal tage mere ansvar

Udenrigsminister Anders Samuelsen er til Nato-møde i Bruxelles på sin første udlandsrejse i sit nye job.

Danmark kommer til at tage endnu mere ansvar og bidrage mere til fællesskabet i fremtiden, siger Anders Samuelsen. Han er tirsdag til Nato-møde i Bruxelles på sin første udlandsrejse i sit nye job. Her ses Samuelsen ved præsentationen af regeringsgrundlaget for den nye VLAK-regering for godt en uge siden. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles. Danmark vil fortsat være et kerneland i Nato, men vi skal tage endnu mere ansvar i fremtiden.

Det er budskabet fra den nye udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), der tirsdag er på sin første udlandsrejse i sit nye job.

Turen går til Natos udenrigsministermøde tirsdag og onsdag i Bruxelles.

- Danmark er og vil være kerneland i Nato. Det er hjørnestenen i vores sikkerhed, siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

- Men vi kommer til at tage endnu mere ansvar og bidrage mere til fællesskabet i fremtiden. Det fremgår af regeringsgrundlaget," siger han.

Ved ankomsten til mødet i Bruxelles svarer Samuelsen stort set ikke på spørgsmål fra de danske journalister.

Men i pressemeddelelsen skriver han, at "det handler selvfølgelig også om vores og de andre landes vilje til at stille de rigtige styrker. Med den rigtige kapacitet. På det rigtige tidspunkt".

- Og indkøb af nye kampfly, bidrag til den fremskudte tilstedeværelse på Baltikum og indsatsen i Afghanistan viser, at Nato kan regne med Danmark, siger den nye udenrigsminister.

/ritzau/