Samuelsen vil oprette DF-kommission

Liberal Alliance foreslår ny kommission som skal undersøge, hvad Dansk Folkepartis indflydelse på regeringen har kostet det danske samfund.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance bringer et ganske provokerende modkrav ind i debatten om en Integrationskommission, som Dansk Folkepartis foreslog forleden for at få kulegravet omkostningerne ved indvandring til Danmark. Hvis Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, skal acceptere den idé, kræver han samtidig en kommission, som skal kortlægge, hvor dyrt det har været for Danmark, at Dansk Folkeparti har siddet på de afgørende mandater siden 2001. - Det er helt seriøst ment. Det er det, der har afholdt Venstre og de Konservative fra at føre ægte liberal politik. Det har været ekstremt dyrt for Danmark. Det var som konsekvens af Dansk Folkeparti, at Anders Fogh Rasmussen konverterede Venstre til at blive et nyt socialdemokrati. Det har kostet Danmark helt ufatteligt mange penge, siger Anders Samuelsen. Han henviser bl.a. til, at en række af de større reformer, som Liberal Alliance og også Venstre for år tilbage advokerede for, var lagt på is op gennem 00erne. - Forskellen mellem at have en og tre procents vækst over en tiårig periode er 250 mia. kr. på BNP ud af et samlet BNP på omkring 1800 milliarder kr. Det er 120-130 mia. kr. i manglende skatteindtægter. Forestil dig, hvor meget ekstra man kunne have gjort ekstra ved sundhedssystemet og uddannelsessystemet, hvis man havde ført rigtig borgerlig-liberal politik med vækstrater på omkring tre procent. Lige nu ligger vi og slås med Japan om at have den laveste vækstprocent, siger Anders Samuelsen. Han medgiver, at det kan virke noget overvældende med hele to nye kommissioner, men påpeger, at hans eget kommissionsforslag er det mest originale. - Det andet har jo været undersøgt af alle mulige andre. Af vismændene, Velfærdskommissionen og andre, siger Anders Samuelsen.
Helt grundlæggende er han imod en Integrationskommission, og erklærer sig derfor tilfreds med, at såvel statsministeren som integrationsministeren har skudt ideen ned. Dansk Folkeparti holder sommergruppemøde i dag.