Samuelsen: Vi skal værne om friheden

Detailregulering af borgerne kvæler vores frihed. Sådan siger Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen i sin grundlovstale.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Frihed er stadig det bedste guld, og det er friheden, som demokratiet skal værne om,« siger Anders Samuelsen (LA) fra talerstolen i Sønderborg på dagens første grundlovsmøde for hans vedkommende.

»Når størstedelen af partierne deltager i et perspektivløst troværdighedskapløb om at blive det bedste socialdemokrati, ja så forvitrer demokratiet. Tilbage bliver så en millimetermåling af anklager om muligt sort arbejde, gratis underbukser, skattetænkning og brudte, urealistiske valgløfter. Alt dette bliver suppleret af en gennemtrængende detailstyring af borgerne, der kvæler det bedste guld: Friheden. Det kan vi ikke være tjent med,« siger Anders Samuelsen.

»Efter bilagsballaden starter den politiske hverdag nu igen. Liberal Alliances fredning af Venstre og Løkke er forbi: Liberal Alliance vil morgen, middag og aften udsætte Venstre for al den kritik af deres politik, de har fortjent. For når de opfører sig som socialdemokrater, så er det et fuldtidsarbejde for os i Liberal Alliance at rydde op efter dem og pudse det liberale arvesølv af.«

Derfor opfordrer lederen af Danmarks mest liberale parti til, at partierne igen skal konkurrere på anskuelser og ikke personsager.

»Det er nødvendigt, hvis demokratiet igen skal være kendetegnet ved at være den styreform, hvor borgerne kontrollerer staten og ikke som nu, hvor staten kontrollerer borgerne ned i mindste detalje.«