Samuelsen: Vi har stadig en chance

Liberal Alliance skraber bunden i de fleste meningsmålinger til europaparlamentsvalget. Partileder Anders Samuelsen fortryder ikke valget af en ukendt spidskandidat.

ARKIVFOTO af Anders Samuelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance får ikke en plads i Europa-Parlamentet.

Det konkluderer næsten alle politiske meningsmålinger forud for søndagens valg. Ifølge den seneste måling foretaget af TNS Gallup for Berlingske står Liberal Alliance til blot 3,2 procent af stemmerne, men trods det truende nederlag er partileder Anders Samuelsen (LA) fortrøstningsfuld.

»Jeg tror, at valget er meget uforudsigeligt. Det har vi blandt andet set i Holland, hvor det gik den stik modsatte vej af, hvad man forventede,« siger han.

»Nu handler det om, hvem der stemmer, og hvis dem, der er positivt stemt over for Liberal Alliance, sætter deres kryds, så kommer vi over stregen. Jeg overlader trygt beslutningen til vælgerne,« erklærer Anders Samuelsen.

Liberal Alliances frontfigur ved valget er Christina Egelund (LA), et fuldstændig ubeskrevet blad rent politisk, og ifølge Gallup-målingen siger blot 2,9 procent af vælgerne, at hun er den spidskandidat, der bedst kan repræsentere deres holdninger i Europa-Parlamentet.

Meget tyder altså på, at Christina Egelund ikke er slået igennem i vælgernes bevidsthed, men Anders Samuelsen roser alligevel sin spidskandidat.

»Jeg vil gerne fremhæve Christinas fantastisk flotte indsats. Hun har en succesfuld erhvervskarriere, hvor hun har skabt danske arbejdspladser. Det har hun brugt i debatterne, hvor hun har gjort det fantastisk flot mod de andre,« siger han.

Liberal Alliance har jo en række politikere med meget markante holdninger. Fortryder du, at I ikke valgte en mere profileret politiker som spidskandidat?

»Christina har måske ikke råbt så meget i debatterne som de andre kandidater. Jeg har også selv undskyldt min opførsel i debatter, der er endt som rene råbekonkurrencer. Men det er ikke Christinas stil. Det betyder, at hun måske er lidt mindre synlig, men hun har også fået en masse positiv respons fra folk, der er trætte af råberiet,« siger Anders Samuelsen.

»Jeg er meget tilfreds med, at Christina er, som hun er. Det er en styrke for at parti som Liberal Alliance, at vi har forskellige typer med forskellige udtryk,« siger han.

Liberal Alliance er ikke i valgforbund med andre partier og skal derfor bruge omkring syv procent af stemmerne for at sikre sig et mandat.

Ved parlamentsvalget i 2009 fik partiet 0,6 procent af stemmerne.