Samuelsen skal møde Trumps udenrigsminister igen

Udenrigsministeren vil pleje forholdet til Danmarks vigtigste allierede, når han møder Rex Tillerson.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (V) på sit kontor i Udenrigsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skal mandag og tirsdag i næste uge til Washington, hvor han skal mødes med den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»USA er vores vigtigste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er en stærk alliance, som naturligvis løbende skal plejes. Det vil jeg blandt andet gøre med mit besøg«, udtaler Samuelsen i meddelelsen.

Samuelsen har tidligere mødt Tillerson, blandt andet i forbindelse med et møde om Arktis sidste år.

På sin facebookprofil har Samuelsen beskrevet Tillerson som "meget, meget sympatisk: Tænksom, velovervejet, lyttende, handlekraftig når det er påkrævet."

Det er dog noget uklart, hvilken rolle udenrigsminister Tillerson spiller i den amerikanske regering for tiden, fortæller Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i amerikansk historie.

»Der var store forventninger, da han tiltrådte, om at han ville være en af de "voksne" omkring Trump,« siger Bjerre-Poulsen.

»Men om Trump nogensinde er kommet til fuldstændig at stole på ham, vides ikke rigtig. Der har været nogle kurrer på tråden.«

Blandt andet, at Tillerson på et møde i sommer ifølge amerikanske medier skulle have kaldt præsident Donald Trump for noget, der bedst kan oversættes med "idiot".

Derudover har Trump offentligt beskyldt Tillerson for at spilde tiden i sine bestræbelser på at forhandle med Nordkorea.

»Tillersons indflydelse synes også at være noget svækket af, at Trump har så stor tillid til sin svigersøn, Jared Kushner, som han har sat i spidsen for fredsprocessen i Mellemøsten«, vurderer Bjerre-Poulsen.