Samuelsen regner med fremgang efter år med blæsevejr

»Succeskriteriet er at gå frem,« siger Anders Samuelsen om forventninger til regions- og kommunalvalget.

Anders Samuelsen afgiv sine stemmer på Stensballeskolen i Horsens. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARKKU OJALA

Liberal Alliance har endnu sit kommunale gennembrud til gode. Men partileder Anders Samuelsen har en stærk forventning om, at det i forbindelse med tirsdagens valg for alvor begynder at gå den rette vej.

»Succeskriteriet er at gå frem,« siger Samuelsen efter at have afgivet sine stemmer på Stensballeskolen i Horsens.

Han påpeger, at det forgangne år har været turbulent for partiet. Derfor fornemmer han, at mange har ringe forventninger til LA på valgdagen.

»Det er klart, at det vil være en stor fjer i hatten for os at gå frem efter et år, hvor vi er gået i regering. Det har givet rigtig meget støj, og først nu er vi begyndt at levere resultater, hvor vi indgår de økonomiske aftaler.«

»Det ville være skønt at overraske positivt og vise, at vi ikke går tilbage, men at vi går frem. Det tror jeg, at vi gør,« siger han.

Ved regions- og kommunalvalget i 2013 fik Liberal Alliance på landsplan 2,9 procent af stemmerne.

Forskere fra Københavns Universitet har udarbejdet en såkaldt valgvindsprognose, der spår, at Liberal Alliance ved tirsdagens valg vil gå frem til 4,4 procent.

Som en forklaring på den forventede fremgang fremhæver Anders Samuelsen, hvor mange lag i samfundet partiets kandidater repræsenterer.

»Det er alt fra tatovører, landmænd, lærere, læger, tømrere, montører og murere. Den der variation tror jeg er med til at give Liberal Alliance et godt valg. Det er helt almindelige hårdtarbejdende mennesker, som gerne vil være med til at gøre en forskel - også lokalt,« siger Samuelsen.

I et interview med netmediet Altinget fastslog LA-partiformand Leif Mikkelsen tilbage i april, at forventningen ved tirsdagens valg er mindst 50 kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Målet er at blive valgt ind i mindst halvdelen af landets 98 kommuner, lød det.

/ritzau/