Samuelsen om terror: Alt andet kommer i anden række

Det skal hellere diskuteres i dag end i morgen, hvordan Danmark bliver bedre rustet til at bekæmpe terror, mener Anders Samuelsen. Det bliver ikke noget problem at finde pengene.

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikerne bør straks gå i gang med at finde løsninger på, hvordan man kan forbedre dansk terrorbekæmpelse og -forebyggelse oven på weekendens attentat i København, der kostede to mænd livet og sårede fem politibetjente.

Formand for Liberal Alliance Anders Samuelsen (LA) synes kun, at det kan gå for langsomt.

»Jeg vil hellere have, at vi holder et møde i dag end i morgen. Befolkningen har krav på, at vi tager situationen alvorligt og begynder drøftelserne, så vi så hurtigt som muligt kan få truffet nogle beslutninger,« siger han.

Sammen med formændene for de tre andre borgerlige partier i oppositionen er Anders Samuelsen kommet med et udspil i en kronik i Jyllands-Posten med fem punkter, som de mener, man kan starte med at drøfte allerede nu.

»Vi prøver at pege på nogle af de ting, der er kommet frem i opklaringen efter terrorangrebet. At der muligvis ikke har været ordentlige ressourcer til politiet, at noget med deres skydevåben ikke fungerede i forbindelse med situationen ved synagogen, og at situationen med deres sikkerhedsveste også godt kunne være bedre,« forklarer Samuelsen.

Hvordan man kan bekæmpe radikalisering i fængslerne, er også noget, partierne vil have kigget på. Og de flere penge til politi, PET og andre myndigheder, der skal til for at sikre tryghed i gaderne, bliver ikke noget problem at finde, fastslår Anders Samuelsen:

»Vi er på et helt andet niveau i det her spørgsmål, end at vi først skal til at drøfte, om der så er noget andet, der skal spares væk. Det her er førsteprioritet, så alt andet kommer i anden række,« siger han.

Regeringen har kritiseret de borgerlige for at sparke gang i diskussionen, inden politiet er færdig med efterforskningen af weekendens terrorattentat i København, men den kritik har i følge LA-lederen ingen berettigelse:

»Jeg synes, vi skal lade være med at begynde på en partipolitisk diskussion, hvor vi skyder hinanden i skoene, om noget går for hurtigt eller ej. Det terrorangreb kom hurtigere, end vi havde ventet i Danmark, og vi ved ikke, hvornår det næste kommer. Derfor ser jeg ingen grund til at vente med at diskutere, hvad vi kan gøre for at forebygge det,« siger han.