Samuelsen napper spindoktor fra regeringspartner

Udenrigsminister Anders Samuelsen har efter mere end 100 dage som minister ansat sig en spindoktor.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) deltager onsdag d. 1 marts 2017 i samråd om Danmarks militære samarbejde med USA efter Donald Trumps tiltræden som amerikansk præsident. Arkivfoto. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Venstres nuværende pressechef, Niels Thulesen Dahl, skal være særlig rådgiver for udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Anders Samuelsen har hidtil klaret sig uden særlig rådgiver, også kaldet spindoktor. Som partileder har han ellers som en af bare tre ministre ret til at ansætte to af slagsen.

Da Ritzau for halvanden måned siden spurgte ham, hvorfor han ikke havde nogen særlig rådgiver, svarede han, at han ville "konkludere på det snart".

Han lagde ikke skjul på, at Udenrigsministeriets embedsfolk havde anbefalet ham at ansætte en.

- De synes, at det er en god idé, for at sørge for at jeg ikke misrøgter Liberal Alliances bagland, sagde Samuelsen.

- Men jeg har ikke været vant til at have nogen, som på den måde er helt tæt på mig. Ud over Simon Emil, lød det med henvisning til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Niels Thulesen Dahl er uddannet teolog og har tidligere arbejdet som journalist. Han har også været pressechef hos Liberal Alliance, før han skiftede til Venstre.

Han er fætter til DF-folketingsmedlemmerne Jens Henrik og Kristian Thulesen Dahl. Han har tidligere skrevet en bog om Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/