Samuelsen: Løkke har sagt god for LA's burka-fritstilling

Det er clearet med statsministeren, at ikke alle LA's folketingsmedlemmer stemmer for tildækningsforbud.

Foto: Jacquelyn Martin

København. Dansk Folkeparti har været kritisk, og Venstres gruppeformand, Søren Gade, er også kommet med noget, der ligner en stikpille til Liberal Alliance.

Regeringspartiet er blevet kritiseret for, at det har fritstillet sine folketingsmedlemmer, når der skal stemmes om regeringens tildækningsforbud - eller burkaforbud, som det mere populært kaldes.

Men ifølge Liberal Alliances partileder, udenrigsminister Anders Samuelsen, er der ingen problemer med en sådan fritstilling.

- Vi er inde ved kernen af liberale grundsynspunkter, og der deler et parti som Liberal Alliance sig. Der er nogen, som går ind for et tildækningsforbud, og der er andre, som er imod det.

- Jeg har respekt for begge synspunkter. Der er argumenter for begge synspunkter. Det er ikke første gang i Folketinget, at man oplever, at partier fritstiller i forhold til bestemte afstemninger.

- Vi har en aftale med statsministeren, at det er der ikke problemer i, siger Samuelsen.

Partiet har 13 medlemmer i Folketinget. Fem af dem er ministre, og de støtter forslaget. Men af de øvrige otte medlemmer stemmer kun én for. Det er Henrik Dahl.

/ritzau/