Samuelsen: Liberal Alliance lever

Anders Samuelsen fortsætter efter al sandsynlighed som Liberal Alliances leder. Ifølge de seneste prognoser får han en plads i Horsens Byråd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliances leder hedder efter al sandsynlighed stadig Anders Samuelsen, når stemmerne ved kommunalvalget er talt op. Ifølge Horsens Folkeblad står Liberal Alliance til 4,1 procent af stemmerne i kommunen.

- Får jeg over tre procent, er det virkelig, virkelig godt, og jeg tror også, at der vil være mange analytikere, der vil være noget overraskede over, at det kan lade sig gøre, siger Anders Samuelsen til DR.

Tidligere på aftenen erklærede Anders Samuelsen, at han vil gå af som Liberal Alliances partiformand, hvis han får under to procent af stemmerne i Horsens.

- Men den foreløbige prognose er et bevis på, at Liberal Alliance fortsat har en eksistensberettigelse på den landspolitiske scene, siger han.

- For mig er det en indikation af, at det her parti på ingen måde er dødt, hvis vi får lejligheden til at fortælle, hvad det er, vi står for, siger Anders Samuelsen.

Den seneste valgstedsmåling fra DR giver Liberal Alliance en vælgertilslutning på 0,5 procent, men det tal skal tages med et vist forbehold. Ifølge Anders Samuelsen svarer det reelt til to procent, som også er spærregrænsen ved et kommende folketingsvalg.

- 0,5 procent på landsplan i en situation, hvor man kun er stillet op i cirka en fjerdedel af kommunerne, er super fint. Det kan man så gange op, og det svarer så reelt til to procent, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/