Samuelsen: Khaders viden om islam vil gøre gavn i Folketinget

LA-leder Anders Samuelsen, mener, at Naser Khader vil gøre god gavn i Folketinget i kraft af sin store viden om islam og ekstremisme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen (LA), hilser Naser Khader velkommen som folketingskandidat for de Konservative.

Khader var i 2007 medstifter af partiet Ny Alliance sammen med Anders Samuelsen og Gitte Seeberg, men Khader brød i 2009 med partiet, der senere kom til at hedde Liberal Alliance.

»Jeg ønsker Naser hjertelig velkommen. Han er stadig en af mine bedste venner og skrev forord til den bog, der kom om mig forrige år. Vi holder nytårsaftener sammen, og jeg ønsker ham alt det bedste,« siger Anders Samuelsen.

Naser Khader skiftede i 2009 til de Konservative, men han blev ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2011. Herefter forlod han dansk politik til fordel for en stilling som analytiker ved Hudson Institute i Washington.

Og det er netop sin store viden om ekstremisme og integration, som kan sende Khader i Folketinget igen, vurderer Anders Samuelsen.

»Naser Khader er en af de mennesker i Danmark, der ved mest om islam og alle de problematikker, der rejser sig i den forbindelse, og derfor vil han selvfølgelig gøre god gavn, når han kommer tilbage til dansk politik,« siger han.

Medstifter af Ny Alliance Gitte Seeberg, der i dag er generalsekretær for Verdensnaturfonden WWF, siger i en kortfattet kommentar, at hun ønsker Naser Khader »held og lykke« som konservativ folketingskandidat.