Samuelsen: Khader skulle kuppes

Naser Khader var blevet dolket i ryggen, hvis han ikke selv havde trukket sig som formand for Liberal Alliance. Det bekræftede Samuelsen i dag på pressemøde.

Foto: Rune Evensen

Naser Khader skulle være kuppet som leder af Liberal Alliance, hvis han ikke selv havde trukket sig. Det indrømmede partiets nye leder, Anders Samuelsen, da han på et pressemøde i dag blev præsenteret som ny leder af partiet.

Ifølge Samuelsen har han af flere gange tilbudt Naser Khader at overtage formandsposten i partiet, men hvor Naser Khader har afslået.

- Jeg havde besluttet, at hvis Naser Khader ikke gik, så ville jeg tilbyde også andre i partiet for alvor at tage over. Den beslutning kan man sige reelt set blev truffet i går. For mit eget vedkommende, blev den endeligt truffet i formiddags, lød det fra Samuelsen.

Så reelt var situationen den, at hvis han ikke var gået i dag, var han blevet gået?

- Så var det her emne blevet taget op den 13 på vores førstkommende gruppemøde, og så var beslutningen blevet truffet der - ja, bekræftede Anders Samuelsen.

Jeg er den bedste leder
Samtidig slog Anders Samuelsen fast, at Naser Khader aldrig skulle have været formand for Liberal Alliance - dengang Ny Alliance - fra start. Det skulle han selv.

- Jeg har nogen gange spurgt mig selv, om jeg egentlig burde have været leder fra starten, og det tror jeg, at det burde jeg have været, sagde Anders Samuelsen på pressemødet.

Siden dannelsen af partiet har en lang række af forladt Liberal Alliance. I folketingsgruppen er Anders Samuelsen den sidste, som var med fra start. Men selvom Malou Aamund, Gitte Seeberg, Jørgen Poulsen og nu Naser Khader har forladt partiet, slog Samuelsen fast, at han ikke fortsætter den tradition.

- Selvfølgelig har det slidt meget på troværdigheden i det her forløb. Men jeg har gjort op med mig selv, at jeg løber ikke af pladsen, lød det fra Anders Samuelsen, ny leder af Liberal Alliance.

Samtidig afviste han, at Liberal Alliance slår sig sammen med Simon Emil Ammitzbølls parti, der formentlig bliver præsenteret i morgen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Naser Khader.