Samuelsen: Jeg hjalp et menneske i nød

Liberal Alliances Anders Samuelsen er "stolt og glad" over at have hjulpet nær bekendt af med narkogæld.

- Jeg har gjort det, alle andre ville have gjort i den situation: Hjulpet et medmenneske, der havde brug for min hjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg har gjort det, alle andre ville have gjort i den situation: Hjulpet et medmenneske, der havde brug for min hjælp.

Det udtaler Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen i en kommentar til en artikel i Berlingske søndag, om at han har betalt en narkogæld for en person, som står ham nær.

- Sammen med familie, venner og den berørte person er det lykkedes at få vedkommende på rette spor. Det er jeg meget stolt, glad og taknemmelig over - i det omfang, jeg har andel i den succes, udtaler Anders Samuelsen.

Det sker i en mail fra fra New York, hvor han er til FN's Generalforsamling.

Ifølge Berlingske har Liberal Alliances leder betalt en narkogæld på mellem 10.000 og 12.000 kroner for en person tæt på sig.

Pengene skal Anders Samuelsen have betalt til en pusher, der arbejder for et medlem af Hells Angels. Den pågældende skal have oparbejdet gælden for køb af kokain.

- For at sikre fuld oplysning i forhold til mit job som politiker ringede jeg personligt til daværende justitsminister Lars Barfoed (K) og orienterede ham om sagen, inden jeg medvirkede til at få gælden ud af verden.

- Jeg bad desuden Barfoed om også at orientere PET. Desuden blev politiet orienteret, skriver Anders Samuelsen i sin mail.

- Det var en gæld, der skulle betales som et første skridt, for at et ulykkeligt menneske kunne komme videre. Den pågældende person fortjener fred og ro til at komme videre med sit liv, lyder det fra Anders Samuelsen.

Ifølge Berlingskes kilder ligger Samuelsens betalinger sandsynligvis to-tre år tilbage i tiden. Folk med venner i Hells Angels tog dengang kontakt til klubben for at undgå politiets involvering samt dummebøder til de involverede, skriver avisen.

/ritzau/

/ritzau/