Samuelsen: Ingen trekløverregering lige nu

LA-leder Anders Samuelsen slår tanker om en trekløverregering hen. Det er ikke der, vi er nu, siger han.

Regeringen mødes mandag d. 7. november med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til forhandlinger om finansloven for 2017 i Finansministeriet. Liberal Alliance ankommer. Bagerst: Simon Emil Ammitzbøll. Forrest: Anders Samuelsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, er ikke klar til at hoppe ind som minister i en trekløverregering med Venstre og de Konservative.

Ikke lige nu, i hvert fald.

- Jeg har altid sagt, at en flertalsregering vil være en rigtig god løsning. Men det er ikke der, vi er. Det kan alle se. Nu har vi en finanslov, der skal på plads, og derefter en 2025-plan, siger Anders Samuelsen.

Samuelsen har flere gange foreslået, at alle fire partier i blå blok skulle gå sammen i en flertalsregering. Dermed ville der være tale om en firkløverregering med Dansk Folkeparti.

Spørgsmålet er blevet relevant, efter flere aviser fredag bringer analyser, der spekulerer i, om en trekløverregering med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative kunne være løsningen på blå bloks kvaler og diskussioner om blandt andet topskat.

Der er da også et lille smil at spore hos Anders Samuelsen, da han forholder sig til en eventuel ministerpost.

- Min far drømte om at blive kirkeminister, det kunne være sjovt, siger han.

Avisernes analyser slår han dog hen.

- På Christiansborg er der altid mange analyser. Lige nu skal vi ind og lave en finanslovsaftale, siger han på vej ind ad døren til finansministerens kontor.

/ritzau/