Samuelsen: Ingen danskere vil blive berørt af USA's indrejseforbud

Ingen danske statsborgere vil blive nægtet indrejse i USA, har den amerikanske ambassade oplyst.

Protest ved Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport over indrejseforbuddet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK S. LESSER

København. Ingen danskere med dobbelt statsborgerskab vil blive berørt af USA's midlertidige indrejseforbud. Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til Ritzau.

Indrejseforbuddet er på 90 dage for borgere fra syv lande, hvor befolkningen overvejende er muslimsk. Men det omfatter i udgangspunktet også folk med dobbelt statsborgerskab.

Dog ikke danskere med dobbelt statsborgerskab til et af de syv lande på listen, oplyser udenrigsministeren.

- Vi har fået besked fra den amerikanske ambassade, at danskere med dobbelt statsborgerskab ikke bliver berørt, siger Anders Samuelsen, der er på besøg i Ukraine i disse dage.

- Vi har modtaget beskeden fra den amerikanske ambassade, og derfor må vi regne med, at det effektueres med det samme, tilføjer ministeren.

Storbritannien har ifølge det britiske udenrigsministerium også sikret sig en undtagelse fra indrejseforbuddet. Det betyder, at briter med dobbelt statsborgerskab i udgangspunktet godt kan rejse til USA.

- Vi har haft folk i marken i London for at finde ud af, hvad briterne havde fundet ud af. Og selvfølgelig også i Washington. Og nu har vi en afklaring, siger Anders Samuelsen.

- Dermed skulle vi være i en situation nu, hvor danske statsborgere ikke bliver berørt af situationen. Det er det, vi har ønsket at få en afklaring på.

Anders Samuelsen har tidligere kaldt indrejseforbuddet for "uklogt". Og tidligere tirsdag kaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det "et upræcist instrument" i forhold til formålet med at bekæmpe terror.

Enhedslisten har indkaldt Folketinget til en hasteforespørgsel for at fordømme indrejseforbuddet og andre tiltag fra den nye amerikanske præsident, Donald Trump.

/ritzau/