Sådan stemmer Berlingskes læsere

Hvis Berlingskes læsere alene kunne bestemme, ville Dansk Folkeparti få halveret antallet af mandater, mens De Konservative ville gå markant frem.

Hvis det står til Berlingskes læsere, burde Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokraterne få langt færre stemmer, mens Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Venstre burde få flere. Det viser en sammenligning af læsernes og danskernes partivalg. På billedet ses Københavns Rådhus ved folketingsvalget i september 2011. (Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I denne uges barometer-analyse har vi sammenlignet, hvilket parti Berlingskes brugere på B.dk vil stemme på, med den generelle befolknings partivalg. Og forskellene er markante.

Dansk Folkeparti er under halvt så populære hos brugerne i forhold til blandt danskerne generelt, viser sammenligningen. Kun 7,9 procent af brugerne ville stemme på DF.

Landets største parti, Venstre, bakkes op af omkring 36 procent af brugerne mod 30 procent af danskerne.

Sammenligningen bygger på tal fra Index Danmark, der dækker andet halvår 2013, og Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af meningsmålinger i samme periode, så der skal tages forbehold for vælgervandringer siden da.

En anden markant forskel mellem brugerne og den generelle befolkning er, at Det Konservative Folkeparti er 70 % procent mere populære blandt brugerne. Kunne Berlingske-læserne bestemme alene, kunne formand Lars Barfoed glæde sig over at få 6,9 procent af stemmerne mod ellers kun 4 procent.

Det er dog ikke sådan, at blå blok er mere populær blandt brugerne end blandt vælgerne generelt. Blå blok står til 58 procent af stemmerne i begge grupper.

Det skyldes ikke kun brugernes ret begrænsede begejstring for DF, men også, at De Radikale står til 13,7 procent af stemmerne og dermed er det tredjestørste parti blandt Berlingskes læsere. Socialdemokratiet står til 15 procent hos brugerne mod ca. 20 procent i befolkningen.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.