Sådan omtales Prehn i »Den hemmelige socialdemokrat«

Sådan omtales Prehn i bogen - 1
-Arkiv- SE RITZAU S-politiker: Jeg er ikke den anonyme forfatter BV.: Rasmus Prehn fra Socialdemokraterne. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Rasmus Prehn mistænkes af mange partifæller for at stå bag bogen ’Den hemmelige socialdemokrat’.

Det skyldes, at han som en af de eneste i bogen udstyres med en helteglorie, erfarer BT.

Da han efter valget forsøgte at blive politisk ordfører og få en plads i gruppens ledelse, blev han forbigået af Mette Frederiksen, som er den uformelle leder af hans kaffeklub Netværket. I stedet blev vennen Magnus Heunicke politisk ordfører. Den nyvalgte Ane Halsboe-Jørgensen fik plads i gruppeledelsen.

Dobbeltspil

Episoden omtales således i bogen:

’De nye MFere fik hver især en plads i gruppeledelsen stillet i udsigt - om end der slet ikke var pladser nok til dem alle. Ja, reelt var der kun to, og de var allerede lovet væk til flere af Mette Frederiksens gamle støtter, blandt andre Brosbøl, Prehn og Kofod. Det var dobbeltspil efter alle kunstens regler. Men hvad fanden, de opdager det først, når det er for sent’.

Og lidt senere:

’Da det få uger senere viste sig, at Prehn havde købt katten i sækken og ikke fik den ledelsespost, Mette Frederiksen og Wammen havde viftet ham under næsen med, skuttede folk sig skadefro i Morgenmadsklubben. Snydt igen, grinede de’.

I strid med toppen

I januar sidste år lagde Rasmus Prehn sig ud med S-toppen, da han i en kronik foreslog, at regeringen gjorde noget mere for jobskabelsen. Han fik på den måde sat sine partifæller i bås som højreorienterede. Det brød de sig ikke om. På et gruppemøde fik han verbale tæsk og blev kaldt for en solorytter.

Men sådan beskrives han ikke i bogen:

’Tirsdag morgen belejrede Christiansborg-pressen enmandshæren Prehn, der med dødsforagt lod sig interviewe igen og igen...’

Og videre:

’Prehn susede ud, men havde dog så meget overlevelsesinstinkt, at han stillede op foran tv-kamerarerne og fortolkede dagens debat på en behændig måde’.