Sådan fungerer Socialdemokraternes tæskehold

Socialdemokraternes »tæskehold« bruger ikke så meget tid på at slå, som navnet kunne antyde, understreger et af holdets medlemmer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Aktionsgruppens arbejde går mest ud på at fremhæve Socialdemokraternes politik. Og mindre på at fremhæve Venstres fejl og mangler.

Det pointerer socialdemokraten Rasmus Prehn (S), efter han mandag i Berlingske bliver afsløret som en del af den såkaldte aktionsgruppe i Socialdemokraternes folketingsgruppe, hvis formål ifølge partikollega Jens Joel (S) blandt andet er »at tæske løs på Venstre«.

»Vægten ligger på at fokusere på vores egen politik og vores egne styrker. Men hvis det skal mest effektivt ud over rampen, så er det en god idé at have kanten til de andre partier. Så i den forstand bruger vi også kræfter på at distancere os fra, hvad for eksempel Venstre eller Dansk Folkeparti står for,« siger Rasmus Prehn.

Han fortæller, at Aktionsgruppen er opstået på initiativ fra menige medlemmer af folketingsgruppen og ikke på gruppeledelsens initiativ. Målet er, at promovere Socialdemokraternes politik bedst muligt.

»Jeg tror, det er nødvendigt i politik, at folk kan kende forskel på, hvem der står for det ene og hvem der står for det andet. Og der er det helt naturligt at have en arbejdsgruppe, som arbejder med det,« siger Rasmus Prehn.

Aktionsgruppen består af otte socialdemokrater og er blevet afsløret, efter Jens Joel har givet Berlingske lov til at følge med i sine mail, SMSer og digitale spor på internettet, såkaldte metadata. Rasmus Prehn finder projektet spændende og mener ikke, at Jens Joel og/eller resten af socialdemokraterne har noget at skjule.

»Det er overraskende for mange, tror jeg, at man kan komme så tæt på. Men jeg mener først og fremmest, at den her aktion tjener det formål, at vi skal blive mere bevidste om, hvor vigtigt det er, at det ikke er alle og enhver, der har adgang til folks personlige data,« siger Rasmus Prehn.