Sådan fordeler S ordførerposterne efter ministerrokaden

Pernille Rosenkrantz-Theil og Troels Ravn er nogle af de socialdemokrater, der får nye ordførerskaber i den kommende nye konstituering af folketingsgruppen, erfarer Berlingske.

Den tidligere frontfigur for Enhedslisten, Pernille Rosenkrantz-Theil, rykker op i graderne hos Socialdemokraterne - nu som socialordfører. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med tre nyudnævnte ministre mandag står Socialdemokraterne med en række ledige ordførerposter i folketingsgruppen.

Men efter - ifølge Berlingskes oplysninger - langvarige forhandlinger mellem de forskellige fløje i den socialdemokratiske gruppe, er der nu opnået enighed om en indstilling til konstituering. Den endelige fordeling af ordførerposter skal vedtages endeligt på et gruppemøde tirsdag.

Posten som kulturordfører står ledig, efter at Mogens Jensen i dag flyttede til Asiatisk Plads for at være handels- og udviklingsminister. Det bliver Troels Ravn, partiets uddannelsesordfører, der overtager kulturområdet, erfarer Berlingske.

Samtidig får Pernille Rosenkrantz-Theil et nyt område at beskæftige sig med. Ifølge Berlingskes oplysninger overtager hun posten som socialordfører efter Maja Panduro, der bliver partiets nye frontfigur som politisk ordfører.

Rosenkrantz-Theil sidder i dag som ordfører på klimaområdet, men det område overtager Jens Joel, der i dag er miljøordfører. Det område kommer Torben Hansen fremover til at tage sig af, erfarer Berlingske.

Kirsten Brosbøl, Danmarks nye miljøminister, efterlader sig posten som ordfører for forskning og innovation, og det område kommer nu i hænderne på Jeppe Bruus Christensen, der er nyindtrådt i Folketinget, efter at Sophie Hæstorp Andersen trådte ud for at blive formand for Region Hovedstaden.

Desuden bliver Annette Lind ny undervisningsordfører.