Sådan fik Løkke udsat sin afhøring

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5. november 2012: Statsløsekommissionen udsender afhøringsplan til samtlige vidners advokater. Det fremgår, at Lars Løkke Rasmussen skal afhøres 21. maj 2013, og at dagene 22. maj samt 3. og 4. juni afsættes som reservedage for Løkke.

6. februar 2013: Lars Løkkes bisidder, Nicolai Mallet, spørger kommissionen, hvornår Løkkes afhøring bliver endelig fastlagt. Kommissionen svarer samme dag, at man som tidligere skrevet ønsker at afhøre Løkke 21. maj. Løkke bedes ligeledes om at sætte tid af til eventuelle afhøringer på de tre reservedage.

15. april 2013: Nicolai Mallet meddeler Statsløsekommissionen, at Lars Løkke på grund af rejseaktivitet ikke har mulighed for at afgive forklaring 21. maj.

16. april 2013: Nicolai Mallet uddyber over for kommissionen, at han havde forstået det sådan, at de tre reservedage, 22. maj samt 3. og 4. juni, stod til rådighed for Løkke som alternative datoer til afhøringen 21. maj. Mallet oplyser desuden, at Løkke rejser til Grønland 13. eller 14. maj, og at han ventes hjemme i Danmark i dagene 20.-22. maj. Advokaten skriver, at han har brug for »rimelig« tid til forberedelse af Løkke inden afhøringen.

17. april 2013: Kommissionen svarer Nicolai Mallet, at Lars Løkke har mødepligt til afhøringen, men at man er indstillet på at finde en praktisk løsning. Advokaten og kommissionen skriver herefter frem og tilbage om andre mulige afhøringsdage. Muligheden for at forkorte rejsen til Grønland bliver også vendt.

29. april 2013: Statsløsekommissionen oplyser, at afhøringen af Lars Løkke udskydes fra 21. maj til 29. maj.

20. maj 2013: Lars Løkke vender hjem fra Grønland.

21. maj 2013: Tidligere departementschef i Statsministeriet, Karsten Dybvad, forklarer i Statsløsekommissionen, at han i efteråret 2009 briefede daværende statsminister Lars Løkke om »knas« med at sikre statsløses rettigheder i Integrationsministeriet. Det stemmer ikke umiddelbart overens med Lars Løkkes egen forklaring fra marts 2011, hvor han sagde, at han først hørte om sagen i januar 2011. Mens Karsten Dybvad bliver afhørt - samme dag, som Løkke skulle være afhørt - er Lars Løkke Rasmussen på talerstolen i Folketinget.

25. maj 2013: Ekstra Bladet skriver, at Lars Løkke er blevet taget i en »rejseløgn« og henviser til, at Løkke var i Danmark 21. maj. Advokat Nicolai Mallet afviser over for Berlingske Nyhedsbureau, at der er blevet løjet om Løkkes rejseaktivitet.

27. maj 2013: I kølvandet på Ekstra Bladets dækning af Løkkes fravær 21. maj laver Statsløsekommissionens formand, Peter Buhl, en redegørelse. Her skriver formanden, at udsættelsen af Løkkes afhøring har »givet anledning til misforståelser« og beskriver tidsforløbet omkring udsættelsen.

29. maj 2013: Lars Løkke skal efter planen afhøres af Statsløsekommissionen klokken 13.

Kilde: Statsløsekommissionen