»Sådan en kronik bekræfter krise«

Fredagens kritik af Socialdemokraterne fra fem socialdemokrater bekræfter ifølge udenrigsordfører John Dyrby Paulsen, at der er krise i partiet.

ARKIVFOTO. Socialdemokraternes udenrigsordfører John Dyrby Paulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når fem socialdemokraterne vælger at lange kraftigt ud efter Socialdemokraternes politik, så er det ikke helt godt.

Det erkender udenrigsordfører John Dyrby Paulsen (S) i kølvandet på fredagens kronik i Berlingske »Socialdemokratiet har brug for en rød tråd«.

»Det, at nogen skriver sådan en kronik, er et tegn på, at vi er i krise. De bekræfter jo deres egen påstand,« siger John Dyrby Paulsen.

Forfatterne bag kronikken skriver, at det efterhånden kun er socialdemokraterne selv, der kan finde på at stille spørgsmålstegn ved Socialdemokraternes krise.

John Dyrby Paulsen er dog ikke bange for at indrømme, at Socialdemokraterne er i en skidt forfatning.

»Jeg tror ikke, der er én eneste socialdemokrat, der er glad for det niveau, vi har i meningsmålingerne i øjeblikket, så i den forstand er der en meningsmålingskrise, som vi skal kæmpe os ud af. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der er uenige i,« siger han.

Han har dog ikke lyst til at definere krisen yderligere.

»Hvorvidt der er krise eller ej, det er relativt ligegyldigt. Det, der er vigtigt, er, at man reagerer på de udfordringer, man møder i dagligdagen, og det skal vi selvfølgelig også gøre. Men jeg vil opfordre til, at man tager den diskussion internt i partiet,« siger John Dyrby Paulsen.

Byrådsmedlem i Odsherred Kommune Allan Andersen (S), regionsrådsmedlem i Region Sjælland Annemarie Knigge (S), byrådsmedlem i Holbæk Christina Krzyrosiak (S), byrådsmedlem i Roskilde Karim Arfaoui (S) og folketingskandidat i Holbæk Kaare Dybvad (S) står bag fredagens kronik.