Så meget stiger Vestager i løn

Margrethe Vestager kan ud over sit nye job også glæde sig over en lønfremgang.

Margrethe Vestager bliver ny dansk kommisær i EU. Dermed står hun til en lønstigning på knap 600.000 kroner i forhold til sit nuværende job som økonomi- og indenrigsminister i Danmark. Her holder hun pressemøde med Morten Østergaard, der overtager hendes post som formand for Radikale Venstre og som Økonomi- og indenrigsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

Den nu tidligere leder af Det Radikale Venstre har ikke blot fået drømmejobbet som EU-kommissær. Hun kan også glæde sig over en lønfremgang på knap 600.000 kroner om året. Det fremgår af EU-kommissionens hjemmeside, skriver bt.dk.

2014-lønnen som indenrigs- og økonomiminister ligger på 1.288.449,96 kroner, men som kommissær kommer 46-årige Margrethe Vestager til at tjene næsten 1,9 millioner kroner om året - i grundløn.

Hertil kommer et boligtilskud på op til 15 procent af hendes løn, mens hun også kan have repræsentationsudgifter for godt 4500 kroner hver måned. Derudover kommer diverse tilskud i forbindelse med tilflytningen til Bruxelles.

Bliver Margrethe Vestager en af den nye kommissions fem næstformænd, ryger hendes grundløn op på mere end to millioner kroner om året, ligesom hun vil få en større repræsentationskonto.

Når tiden som kommissær slutter for Margrethe Vestager, kan hun i tre år at modtage et eftervederlag fra kommissionen på mellem 40 og 65 pct. af hendes grundløn.

Beløbets størrelse, der skal betales EU-skat af, afhænger af, hvor længe hun sidder i kommissær-stolen.

EU-kommissionen udbetaler også livslange pensioner til tidligere kommissærer. Pensionen udgør 4,75 pct. af grundlønnen pr år, Margrethe Vestager sidder som kommissær, og hun kan begynde at hæve pensionen, når hun fylder 65 år. Denne pension skal der også betales EU-skat af.