Så meget er antallet af indvandrere og efterkommere vokset i din kommune

Det er især kommuner med få indvandrere, som oplever høj vækst i antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere. Men væksten fortsætter også på Vestegnen. Næsten hver tredje borger i Ishøj er nu ikke-vestlig indvandrer eller efterkommer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere bliver udjævnet mellem kommunerne, men det går langsomt.

De nye befolkningstal fra Danmarks Statistik viser, at det især er kommuner med få ikke-vestlige indvandrere, som har haft den største vækst siden 2008. Men udjævningen mellem kommunerne går langtsomt, fordi mange kommuner vokser fra et meget lille antal.

Læs også: Derfor rammer ændret indvandrerudligning 22 kommuner

Vækst på 125,9 pct. i Favrskov

Favrskov Kommune har eksempelvis haft en vækst i antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på 125,9 pct. siden 2008, men alligevel er det i dag kun 3,7 pct. af befolkningen, som kommer fra ikke-vestlige lande.

Til sammenligning er antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere kun vokset med 25,8 pct. i Ishøj, men her er det nu 31,8 pct. af befolkningen, som kommer fra ikke-vestlige lande.

Læs også: Store forskelle efter oprindelsesland

Hver femte vil være ikke-vestlig i 2060

Den gældende befolkningsprognose fra Danmarks Statistik vedrører perioden 2016-2060, og den forudsiger, at vestlige og ikke-vestlige indvandrere vil udgøre 20 pct. af befolkningen i 2060.

Ifølge definitionen er man indvandrer, hvis man er født i udlandet og ingen af ens forældre er både danske statsborgere og født i Danmark, mens man er efterkommer, hvis man er født i Danmark og ingen af forældrene er både danske statsborgere og født i Danmark.

Læs også: Ikke-vestlige indvandrere koster 33 mia. kr. om året

Hvis efterkommere bliver danske statsborgere, vil deres børn ikke blive klassificeret som efterkommere. Men børn af efterkommere, som begge har fastholdt et udenlandsk statsborgerskab, vil derimod blive rubriceret som efterkommere.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 13 pct. af befolkningen i 2017.