Så mange gange har Thorning afvist jobskifte-planer

I over et år har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved adskillige lejligheder afvist at hun er på vej væk fra Danmark. Se her, hvornår og hvordan hun har udtalt sig.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

21. maj 2013. Pressebriefing forud for EU-topmøde: "Jeg har ingen kommentarer til den diskussion, og jeg tror, man skal passe på, at man ikke lader fantasien få frit løb i den diskussion."

14. juni 2013. Folkemødet på Bornholm: "Jeg er ikke interesseret i en toppost. Jeg er utrolig glad for - og synes det er et stort ansvar og en ære - at være statsminister i Danmark. Og jeg ved godt at Anders Fogh har ødelagt det hele, fordi han også blev ved med at sige, at han ikke ville have en toppost, og så ville han alligevel. Men altså, jeg mener det," sagde Helle Thorning-Schmidt under et interview på TV2 News. "Jeg er ikke på vej til et topjob i EU. Jeg opfatter det som en stor ære og et privilegium at få lov til at tjene den danske befolkning som statsminister," sagde Helle Thorning-Schmidt i et interview til Fyns Stiftstidende. Til spørgsmålet om, hvorvidt hun ville svare nej, hvis hun fik tilbuddet, svarer hun: "Ja. Jeg vil sige nej."

24. marts 2014. Pressemøde i Haag: "Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige i den diskussion. Jeg er rigtig glad for at være statsminister i Danmark. Og jeg har indset, at lige meget hvad jeg siger, så nytter det ikke noget. Jeg vil understrege igen, at jeg er rigtig, rigtig glad for at være statsminister i Danmark. Jeg synes også, det er godt for Danmark, at vi har en socialdemokratisk ledet regering. Så det er sådan set det, jeg gerne vil fortsætte med at være."

5. juni 2014. Grundlovsdag: Efter at have holdt sin første tale på Grundlovsdag afviser Helle Thorning-Schmidt, at hun er på vej væk: "Det har jeg besvaret mange gange, og det gør jeg ikke. Jeg vil gerne være statsminister i Danmark. Jeg glæder mig meget til, at vi skal ud og kæmpe om Danmarks fremtid i det kommende folketingsvalg."

19. juni 2014. Frokostmøde med den tyske kansler Angela Merkel: "Hvis jeg får tilbuddet, siger jeg nej. Som jeg har sagt rigtig mange gange er jeg glad for at være statsminister i Danmark. Jeg vil gerne deltage i næste folketingsvalg. Derfor skal man nok regne med, at jeg er på plads ved næste folketingsvalg."

26. juni 2014. Socialdemokratisk formøde til EU-topmødet dagen efter: »Når vi åbner Folketinget til oktober, er det mig, der åbner Folketinget, og når der bliver udskrevet valg i Danmark, er det mig som formand for Socialdemokraterne, der udskriver det. Så jeg tror, at man skal køle lidt ned i forhold til hele den debat,«